maandag 31 augustus 2009

Een lange video...

van 7 augustus. Reeën en edelherten stonden vlak aan het raster bij het fietspad. Het raster is daar door af en toe irritant in beeld. 8 minuten lang genieten van de natuur vanuit uw luie stoel!

Vos, boomkruiper en reeen....

was wat ik vanmorgen zag in het Weerterbos. Een tijdje niet geweest door andere bezigheden maar nu tegen de (voor)bronst ga ik weer op pad. Geen enkel hert gezien vandaag. Ook geen sporen in het natte gras op de weides die verraden dat ze ergens geweest waren. Wel zichtbaar waren verstoringen in het kroos op een zijtak van de oude graaf, mogelijk van herten, misschien ree.

Videootje van vanmorgen.

vrijdag 7 augustus 2009

En als toegift op weg naar huis...


kon ik vanuit de auto dit reegeit nog vastleggen. Ze stond in een zijpad/weg van de heugterweg.

En de mannetjes edelherten?




Die liepen al in het stuk bos tussen de weides en het zandpad. Op een meter of 15 van het pad lieten ze zich fotograferen en filmen. Een ander deel van de heren stak de oude graaf en de weg over.

Ook de reeën waren weer ruim aanwezig



Een reegeit en haar kalfje kwamen vlak voor mij doorlopen. De stoere reebok in de onderste foto was eerder luid blaffend uit het bos gekomen om een andere reebok te verjagen bij de geit.

Plotseling klonk er een serie harde geluiden


Reeën maken gedurende hun bronst allerlei geluiden die soms verrassend luid kunnen zijn. Of iemand was zijn/haar 'reeënfiep' aan het testen. De edelherten gingen eerst een tiental meter achteruit om daarna meter voor meter ZEER nieuwsgierig naar de bosrand te lopen om de bron van al dat spectakel te onderzoeken.

Mistflarden..






omsloten de hindes, smaldieren en kalfjes deze morgen.

woensdag 5 augustus 2009

Vos en Ree

De korte video van de vos. En een iets langere van een reegeit met haar kalfje dat op het fietspad stond en daarna het bos in trok. In de achtergrond is nog een ree te zien.




dinsdag 4 augustus 2009

Reeën



Terug bij de weides aan de rechterkant van de toren zag ik 4 reeën, 2 geiten en 2 kalfjes.

goede gok.


Vanaf de toren zag ik samen met een andere bezoeker dat de herten mogelijk richting de weide aan de Brensbrug trokken. Ik besloot daar naar toe te lopen en zag de herten over het zandpad lopen, door de Oude Graaf en het nattere gedeelte van het Weerterbos in.

Eindelijk!


Vanmorgen sloop een vos door het hoge gras. Het was net na zonsopkomst en helaas zijn de foto's bewogen door de lange sluitertijd. Ik besloot niet te gaan 'klooien' met de instellingen van de camera waardoor ik misschien te laat zou zijn en startte de videocamera. Binnenkort zal ik het stukje video uploaden wat ik van de vos maakte.