donderdag 15 oktober 2009

Nog altijd bronst verschijnselen in het Weerterbos

Donderdag avond kwam een hert met zijn kaalwild op de weide aan de Oude Graaf. Even later kwamen nog meer hindes naar de wei, achtervolgt door een ander hert. De beide herten draaide om elkaar heen waarbij er maar een burlde. Nog een aantal hindes en kalfjes kwamen op de wei gevolgd door nog 2 herten. Het burlende hert verjoeg de andere herten naar de bosrand en ging met zijn vergrootte roedel kaalwild over het zandpad naar de eikenbomen aan de andere kant.
Op weg naar de bronstwei zag ik deze 'froemelkes'zwam/paddenstoel. Geen idee welke dat zou moeten zijn nog. Ziet er wel grappig uit. Het is de Witte Kluifzwam. Met dank aan An DW.
2e foto exif: ISO 400 f3.5 1/4sec -0.3LW 450mm (300/2.8 + 1.5x TC) Mirror lockup


4 opmerkingen:

 1. de 'froemelkes'zwam/paddenstoel is een witte kluifzwam .
  Ben ze ook tegengekomen daar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Harold,

  Leuke blog. Mooie plaatjes en filmpjes. Is het gebied niet zo groor of heb jij een vaste route. Ik zie op je foto's namelijk veel dezelfde plekjes terug komen.

  Leuk dat je het met mensen wil delen. Doe ik ook± grofwild.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank u voor de complimenten. Het gerasterde project gebied is 150ha, tevens rustgebied. Men kan slechts over een pad door en wat paden aan 1 zijkant langs het gebied lopen. Ook houden de herten zich vaak op dezelfde plaatsen op. Vandaar al die zelfde fotos. Dit zal zo blijven tot het project verder gaat en het raster verwijdert word. Maar dat kan nog wel even gaan duren.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties en/of vragen zijn altijd welkom.