dinsdag 15 maart 2011

L1 Natuurlijk Limburg

Afgelopen maandag is L1 weer begonnen met hun uitzendingen 'Natuurlijk Limburg'. Maurice Nijsten heeft weer 15 afleveringen opgenomen die elke maandag uitgezonden worden. Limburgs Landschap bestaat in 2011 80 jaar en greep dat jubileum aan om met Maurice haar natuurgebieden van uit een luchtballon en van op de grond in het zonnetje te zetten.
Een pdf bestand met het persbericht van Limburgs Landschap is hier te downloaden.
http://www.limburgs-landschap.nl/Natuurlijk%20Limburg%202011.pdf

Aflevering 4 gaat over Kempen~Broek waar het Weerterbos onderdeel van is. Uit het persbericht:

Aflevering 4 Kempenbroek... Weerterbos. We vertrekken vandaag op de grens van Brabant en Limburg. En nergens mooier dan vanuit de ballon kunnen we natuurherstel en andere vormen van beheer in het Weerterbos door Stichting het Limburgs Landschap in beeld brengen. Het Weerterbos wordt doorsneden door de oude Graaf, een gegraven beek. Het centrale natte deel van het bos staat onder andere onder invloed van kwelwater. Bij het beheer door het Limburgs Landschap moeten naaldbomen wijken in het voordeel van loofhout. Dat geeft meer variatie. Natuurherstel en natuurontwikkeling geven vaak verrassend snel resultaten. Aan de Oostrand van het Weerterbos zien we vanuit de ballon het eerste herstelde ven. We zien in deze aflevering o.a. alpenwatersalamander, kleine watersalamander, kleine bonte specht, edelhert, havik, appelvink en blauwborst.

De uitzendingen zijn op maandag om 21.00, 22.00 en 23.00 uur, met een herhaling in de dagcarrousel van dinsdag. Zaterdag is Natuurlijk Limburg er om 11.25, 13.25, 15.25 en 16.30 uur.
Meer informatie ook op: www.mauricenijsten.nl

Update: De uitzending over Kempenbroek...Weerterbos is op 4 april. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties en/of vragen zijn altijd welkom.