woensdag 21 september 2011

Ecoduct nieuws.

Bron: http://www.blikopnieuws.nl/bericht/134686/Ecoduct_verbindt_Weerterbos_met_Weerter-_en_Budelerbergen.html


Ecoduct verbindt Weerterbos met Weerter- en Budelerbergen

woensdag 21 september 2011 18:50
Bron: Stichting Limburgs Landschap

Weert - Komende weken start Stichting het Limburgs Landschap in samenwerking met Prorail en Rijkswaterstaat met de voorbereidingen voor de realisatie van de aanleg van het ecoduct Weerter- en Budelerbergen. Het aan te leggen ecoduct over de A2 en de spoorlijn Eindhoven-Weert zal de natuurgebieden van het Weerterbos met die van de Weerter- en Budelerbergen verbinden.

Om de bouw van het ecoduct mogelijk te maken wordt in de omgeving een aantal gronddepots neergelegd. Deze komen op plaatsen waar het toekomstige ecoduct zal komen te liggen. Daar staat nu echter deels grove dennenbos. Dit moet dus worden gekapt. Dit bos wordt na de bouw van het ecoduct geheel gecompenseerd op en om het ecoduct.
De grond voor de depots is afkomstig uit natuurherstelprojecten in het Weerterbos en wordt hier tijdelijk opgeslagen. Vanaf 2012 wordt dit gebruikt voor de realisatie van het ecoduct.

De tijdelijke gronddepots worden gerealiseerd aan de Onderstalweg (gemeente Nederweert) en aan de Eindhovenseweg (gemeente Weert) op eigendommen van Het Limburgs Landschap. Met medewerking van de Dienst Vastgoed Defensie word ook een depot aangelegd aan de Kuikensvendijk in de gemeente Weert.

Ik vond ook nog wat info op de Limburger site. http://www.limburger.nl/article/20110922/REGIONIEUWS03/110929882

Aanleg ecoduct van start

Stichting het Limburgs Landschap, Prorail en Rijkswaterstaat starten de komende weken met de voorbereidingen voor de realisatie van de aanleg van het ecoduct over A2 en spoorlijn. Dit ecoduct moet de natuurgebieden Weerterbos en Weerter- en Budelerbergen verbinden.

Weert
van onze verslaggever
Aan de Onderstalweg in Nederweert en de Eindhovenseweg in Weert worden op terrein van Limburgs Landschap gronddepots aangelegd. Een ander depot komt op het defensieterrein aan de Kuikensvendijk in Weert. Hier wordt afgegraven grond verzameld die in 2012 voor de realisatie van het ecoduct wordt gebruikt. Ook wordt een dennenbos gekapt dat na de aanleg wordt gecompenseerd.
Voor iedereen die meer wil weten over de aanleg van het ecoduct is er dinsdag 4 oktober een bijeenkomst vanaf 20.00 uur in restaurant De Wildenberg aan de Eindhovenseweg 101 in Weert.
Tijd Gepubliceerd op: 22.09.11 12:35, laatste update: 22.09.11 12:36

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties en/of vragen zijn altijd welkom.