dinsdag 28 september 2010

Meer over het Weerter- & Budelerbergen Ecoduct

Bron: http://www.limburger.nl/article/20100928/REGIONIEUWS03/100929574/1030


ProRail laat ecoducten aanleggen

ProRail is de aanleg van twee ecoducten aan het voorbereiden die de natuurgebieden Weerterbos en Weerter- en Budelerbergen aan elkaar moeten verbinden. De ecoducten gaan enkele miljoenen kosten en gaan ter hoogte van restaurant De Wildenberg over de A2 en het spoor.
Weert
van onze verslaggever
De plannen voor de ecoducten zijn al jaren oud, maar nu lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen. De uitvoering moet in 2012 starten en de planning is de ecoducten in 2013 klaar tye hebben.
Lees meer over de aanleg van de ecoducten in de krant van woensdag.
Tijd Gepubliceerd op: 28.09.10 17:02, laatste update: 28.09.10 17:16

Ook omroepbrabant schrijft er over.

Bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news/143040382/Over+drie+jaar+ecoduct+bij+Budelerbergen.aspx


BUDEL - Binnen twee jaar begint de bouw van een ecoduct tussen Maarheeze en Weert. De faunapassage wordt in 2013 opgeleverd. De verbinding komt over de snelweg A2 en de spoorverbinding tussen Eindhoven en Roermond. Natuurgebied de Weerter- en Budelerbergen wordt hiermee verbonden met het Weerterbos. Dieren kunnen dan veilig oversteken. De aanleg van het ecoduct gaat een paar miljoen euro kosten, zo meldt initiatiefnemer ProRail.

Eerst was het de bedoeling dat het ecoduct nog dit jaar in gebruik zou worden genomen. De aanbestedingsprocedure hiervoor was echter door Rijkswaterstaat in Limburg stop gezet. Het ecoduct komt ter hoogte van restaurant De Wildenberg op het grondgebied van de gemeente Weert.


4 opmerkingen:

 1. wouw wat mooi om te zien ben zelf na de veluwe gegaan voor de hertenbrons een prachtig gezicht. uw maakt mooie plaatjes en video's
  fijne weken marline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank U voor het compliment.
  Hopelijk lopen hier in Weert ook ooit de edelherten in het vrij rond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Werd het toch nog een geslaagde ochtend vandaag, zoals ook deze site bijzonder geslaagd is. Hoewel ik aan vanochtend weer een paar mooie plaatjes heb overgehouden (en inmiddels op mijn site geplaatst), moet ik erkennen dat het aantal hertenfoto's hier de mijne ver overtreft. Mijn welgemeende komplimenten.

  Groet,

  Bert, de fotograaf die in een geanimeerd gesprek raakte met de boswachter. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je voor het kompliment. Natuurlijk staan hier overwegend edelherten, de politieke dieren uit het Weerter gemeentehuis die jij volgt laten zich alleen op uitnodiging zien in het Weerterbos vermoed ik.

  Groeten,
  Harold

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties en/of vragen zijn altijd welkom.