donderdag 9 december 2010

Opening wandelgebied Weerterbos en Hugterheide (Nederweert)

Bron: http://www.rlkm.be/nl/kempen-broek/activiteiten/opening-wandelgebied-weerterbos-en-hugterheide-nederweert/211/


12 december 2010

Op zondag 12 december ben je welkom op de opening van het wandelgebied Weerterbos en Hugterheide in Nederweert. ’s Morgens kan je meedoen aan de ontbijtwandeling. Na het spek met eieren kan je van de charmes van een ontwakend bos genieten. Wie weet, spot je wel een edelhert.
In de namiddag kan je met gidsen mee of de 8 bewegwijzerde wandelingen op eigen houtje verkennen. Is puzzelen meer je ding? Doe dan met je vrienden of familie mee aan de fotozoektocht. Deelname is gratis en voor elke deelnemer ligt een cadeautje klaar. Na deze inspanning kan je aan de Daatjeshoeve ontspannen bij een warme kop soep, een druppeltje of een kop koffie. Pik zeker de tentoonstelling over de luchtoorlog van WOII mee. Vergeet de bon in deze landschapskrant niet mee te brengen, je krijgt korting bij aankoop van de splinternieuwe wandelkaart Weerterbos en Hugterheide. Tot dan!

Programma

Ochtendwandeling: na een stevig ontbijt trek je met de beheerders mee hun gebied in. Ze weten er het fijne van! Max 30 deelnemers, dus wees er snel bij.
Start: 8.30u
Prijs: € 10 volwassenen, € 5 kinderen < 12 jaar (incl water, koffie, thee). Inschrijving is verplicht +31 (0) 495-697319. Betaling geldt als definitieve inschrijving.
Namiddag (13u - 17u):
  • Ga op stap met een gids vanaf 13u. Kom op tijd om je in te schrijven, het aantal deelnemers is beperkt. Kosten voor deelname: volwassenen € 3, kinderen € 2 (prijs is incl. consumptie bij Daatjeshoeve)
  • Ontdek de wandelroutes op eigen houtje
  • Fotozoektocht: leuk voor jong en oud! (elke deelnemer krijgt een cadeautje)
  • Tentoonstelling luchtoorlog 1939 – 1945: foto’s, persoonlijke voorwerpen van bemanning, onderdelen gecrashte vliegtuigen
locatie: Daatjeshoeve Nederweert, Heugterbroekdijk 34 (www.daatjeshoeve.nl)

------------------------------------
De landschapskrant van Kempenbroek lag ook vrijdag de 10e nog niet in de brievenbus hier in Weert, hopelijk komt hij morgen nog. Hij kan al wel gelezen worden op onderstaande link, als .pdf file op de rlkm site. De krant ligt inmiddels in de brievenbus.

http://www.rlkm.be//uploads/files/20101122LKdef.pdf

-----------------------------------
De routes zijn nu uitgezet met paaltjes met schilden met daarop de verschillende symbolen voor de verschillende routes.

Deze zag ik staan aan het begin van het fietspad, dat er met wat sneeuw en in zwart wit er mooi uit ziet op onderstaande foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties en/of vragen zijn altijd welkom.