zondag 17 oktober 2010

Bronst 2010 nu echt over.

Mogelijk dat een (of meer) hindes nog onbeslagen is en er nog een kleine heropleving komt. Maar de hoogbronst is echt over. Geen enkele burl gehoord, en weinig herten gezien. Vanmorgen enkel een hinde  met kalf en heel in de verte een hert de zandweg over zien steken.
De hindes gaan opzoek naar voedsel, eikels, boomschors etc om zich voor te bereiden op de winter. De herten zoeken de rust op en gaan nu ook flink eten. Het volgende 'spektakel' vind over 225 tot 245 dagen plaats, de geboorte van de kalfjes. Eind mei, begin juni worden ze geboren, 2 weken later zijn ze aan de zijde van hun moeder zien.

3 opmerkingen:

 1. Ben maandagochtend geweest, inderdaad nog maar erg weinig te zien/horen. Heb de telelenzen maar in het vet gezet voor volgend jaar.

  Groet,
  Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het bos blijft mooi, er zit nog zoveel meer. De edelherten gaan rusten en zich vol vreten. Ze zullen zich nog wat minder laten zien, maar geduld zal zich meestal belonen.

  Vriendelijke groeten,
  Harold

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klopt helemaal. Heb dan ook inmiddels weer een aanzienlijk aantal mooie plaatjes geschoten, zowel in het Weerterbos als in de Laurabossen en het Ijzerenman gebied. De natuur blijft verrassen.

  Groet,

  Bert

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties en/of vragen zijn altijd welkom.